codex | A brand of UZIN UTZ Group

Compleet assortiment. Exclusief voor de echte tegelzetter.. 

Met hoogkwalitatieve productsystemen staat het merk codex voor de professionele plaatsing van tegels en natuursteen. Sinds het onstaan in 2007, richt het nieuwe merk van de Uzin-Utz AG zich op uitsluitend opgeleide tegelzetters. Het resultaat is een hoge kwaliteit-standaard dat weerspiegeld wordt in innovatieve productsystemen.

 Ondergrondvoorbereiding
codex komt oorspronkelijk voort uit de tegel- en natuursteen-divisie van het traditionele UZIN-merk. Daarom kunnen we op het vlak van ondergrondvoorbereiding vertrouwen op onweerlegbare kennis, met uitstekende primers, egalisaties, uitvlakmortels, speciale producten maar ook innovatieve dampschermen als resultaat.

Plaatsing
Elk type tegel of steen vraagt een specifieke plaatsingstechniek. Of het nu gaat om dunbedmortels, dispersie-kleefstoffen, reactieharsen of natuursteenmortels: codex heeft steeds een optimale oplossing voor u klaar.

Voegen
De kers op de taart van professioneel tegelvakmanschap zijn de voegen, die samen met de tegels of de natuursteen het perfecte eindresultaat opleveren. De codex-afdeling van onderzoek- & ontwikkeling legt zich steeds verder toe op het codex voegenprogramma. Gebaseerd op die laatste technische kennis en inzichten, is een uniek en innovatief voegengamma ontstaan.

Hoofdkantoor van codex

Door jarenlange verdere ontwikkeling en groei kon codex in oktober 2018 intrek nemen in de eigen nieuwbouwlocatie in het Duitse Ulm. Na slechts 1,5 jaar bouwen heeft de dochterondernening van de Uzin Utz SE een nieuwe fabriek en kantoor in gebruikgenomen, een paar straten bij het hoofdkantoor van Uzin Utz SE vandaan. 

De locatie van ongeveer 10.000 m², omvat naast de nieuwe high-end productie ook een drie verdiepingen tellend kantoorgebouw. Hier bevinden zich naast een nieuw trainingscentrum en een uitnodigende kantine ook de werkplekken voor de applicatiespecialisten, R&D-mederwerkers, management en afdelingen Productmanagement en Marketing. Hier is de nadruk gelegd op een open ruimteconcept. Het eigen ontwikkelingscentrum en trainingscentrum garanderen continue productontwikkeling en bijscholing van de medewerkers en klanten. De productie is ondergebracht in een 34-meter-hoge productietoren, die codex vanuit de weide omtrek doet herkennen. De nieuwe codex-fabriek voldoet aan de nieuwste technische weisen en maakt de productie tot 60.000 poederproducten per jaar mogelijk. Dit resulteert niet alleen in een verhoging van de capaciteit, maar ook in flexibiliteit. 

Ondertussen exporteert codex haar producten over de hele wereld, waaronder België. Toch is codex vooral bekend onder professionals. Met een reden. 

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw