Vragen?

We helpen graag!

[CX Belgium (Dutch)] Flyout

Contact

Algemeen / Bestellingen

Verkoop Buitendienst

Vestigingen

Waar verkrijgbaar?

Vragen?

We helpen graag!

[CX Belgium (Dutch)] Flyout

Contact

Algemeen / Bestellingen

Verkoop Buitendienst

Vestigingen

Waar verkrijgbaar?

Renovatie van het Hengelose zwembad 'Het Twentebad'.

Data

Gebouwtype Zwembaden
UitvoerderScholten Tegelwerken BV, Buurse.

In Hengelo (Overijssel) is de gemeente gestart met de renovatie/nieuwbouw van het zwembad ‘Het Twentebad’. De eerste fase betrof de renovatie van een 25-meter-bad, een speelbad en een whirlpool, waarbij codex het lijmadvies heeft gegeven.

Een van de uitdagingen tijdens deze renovatie was de verandering van het gootsysteem van wandgoot naar finsegoot. Ook moest de renovatie in een kort tijdsbestek gerealiseerd worden. Dit om de gebruikers van de openbare gelegenheid zo min mogelijk tot last te zijn.

De keramische wand- en vloertegels in het gehele zwembad zijn verlijmd met codex Power CX3. Bij al het tegelwerk is de buttering-floating methode toegepast. Waar nodig werd voor aanvang van de verlijming de ondergrond geëgaliseerd met de codex NC 366 Maxx.

De ondergrond is voorbereid met de universele dispersieprimer codex FG 300 en de carbonprimer codex PE 370. Voor de afdichting van de ondergrond zijn codex NC 210 1-component flexibele afdichtingsmortel en Epo 2000 2-componenten epoxy afdichting toegepast. Bij doorvoeren en dilataties zijn manchettes en afdichtsbanden van codex verwerkt. Het voegwerk in het bad en op de perrons zijn uitgevoerd met de belastbare cementaire voegmortel codex Resist.

Het vernieuwde zwembad is in oktober door wethouder Claudio Bruggink geopend.

Aannemer van deze klus was Dura Vermeer BV te Hengelo en het tegelwerk is geplaatst door Scholten Tegelwerken BV te Buurse.

Bekijk hier een film van het complete project >>

Gebruikte producten

Power CX 3

Met kunststof veredelde, hydraulisch uithardende droge mortel. Levert na mengen met water een fijnkorrelige, smeuïge en standvaste en meteen verwerkbare tegellijm op met zeer goede verwerkingseigenschappen.

FG 300

codex FG 300 is een watergebaseerde, zeer goed indringende dispersieprimer op bijzonder fijndelige kunstharshydrosolbasis. Bindt oppervlaktestof, vermindert en regelt de zuigkracht van de ondergrond, verstevigt de bovenste randzones, beschermt vochtgevoelige ondergronden tegen het aanmaakwater uit egalisaties en mortels, verhindert te snel onttrekken van het mortelwater en verbetert de hechting.

NC 210

Zeer hoog met kunststof veredelde werkdroge mortel. Levert na het mengen met water een smeuïge afdichtingsmortel op in spatelbare consistentie. codex NC 210 zorgt voor betrouwbare, scheuroverbruggende samengestelde afdichtingen met keramische tegels.

Epo 2000

Zeer flexibel 2-componenten epoxyhars. Gemakkelijk te verwerken en snel uithardend, met zeer goede bestendigheid tegen weersinvloeden, water, chemicaliën, zout en mechanische belasting.