Vragen?

We helpen graag!

[CX Belgium (Dutch)] Flyout

Contact

Algemeen / Bestellingen

Verkoop Buitendienst

Vestigingen

Waar verkrijgbaar?

Vragen?

We helpen graag!

[CX Belgium (Dutch)] Flyout

Contact

Algemeen / Bestellingen

Verkoop Buitendienst

Vestigingen

Waar verkrijgbaar?

McDonald's Oldenzaal in een modern jasje gestoken

Data

Gebouwtype Horeca
UitvoerderTGLS!

De locatie van fastfoodketen McDonald's in Oldenzaal is in een modern jasje gestoken. Er heeft een flinke uitbouw plaatsgevonden en van binnen is onder andere al het tegelwerk vernieuwd. 
 

Ondergrond

Er is deels direct getegeld op de nieuw aangebrachte zandcement dekvloer in de nieuwbouw, en deels op een ondergrond van gesloopt, oud tegelwerk. De ondergrond is daar geprimerd met codex FG 300, geëgaliseerd met codex FM 20 en daarna nogmaals geprimerd alvorens is gestart met het verlijmen van de tegels. 
 

Ideale lijm 

Voor het verlijmen van de tegels is gekozen voor de dunbedmortel codex RX8. Deze tegellijm met optimale verwerkingseigenschappen heeft ondanks zijn snelle uitharding een lange verwerkingstijd. Ideaal voor tegelvloeren zoals hier bij McDonald's.  
 

Producten

  • Primer codex FG 300
  • Egalisatie codex FM 20 
  • Dunbedmortel voor grootformaat tegels codex RX 8 
  • Gebruik gemaakt van het codex Level Systeem voor het vlak en strak leggen van de tegels 
     

Bouwinfo

  • Gebouw: Fastfoodrestaurant, McDonald's, Oldenzaal 
  • Tegellijmsystemen: codex
  • Verwerking tegelwerk: TGLS!
  • Opleverdatum: november 2019

Gebruikte producten

FG 300

codex FG 300 is een watergebaseerde, zeer goed indringende dispersieprimer op bijzonder fijndelige kunstharshydrosolbasis. Bindt oppervlaktestof, vermindert en regelt de zuigkracht van de ondergrond, verstevigt de bovenste randzones, beschermt vochtgevoelige ondergronden tegen het aanmaakwater uit egalisaties en mortels, verhindert te snel onttrekken van het mortelwater en verbetert de hechting.

FM 20

codex FM 20 heeft een hoge eindsterkte en goede verwerkingseigenschappen, is verpompbaar en geeft een vlak en egaal oppervlak.

Power RX 8

De snel uithardende, zeer flexibele dunbedmortel codex Power RX 8 is dankzij kristallijne waterbinding bijzonder geschikt voor het leggen van grootformaat tegels.

LS 1 Levelsysteem

Levelsysteem bestaande uit keggen, clips en metalen tang