In de laatste editie van de Floor ever introduceerden we codex UX 430, een ontkoppelingsmat met glasvezelweefsel en een hoge hechttreksterkte om de buigstijfheid onder tegels en natuursteen te verhogen. Philippe Borremans van Borremans bv kreeg de vraag om XXL tegels te plaatsen op een werf in Hoogstraten. Een ideale job voor codex UX 430 en codex RX 4 Ultra, onze nieuwe flex-grootformaat mortel.

Data

Gebouwtype Utiliteitsbouw | Codex
Land België

Borremans bv, uw partner voor badkamer & wellness

Borremans bv uit Hoogstraten is gespecialiseerd in het uitwerken van totaalconcepten voor badkamers, verwarming, sanitair en wellness projecten. Zij zorgen voor de plaatsing, het onderhoud of een herstelling met een knipoog naar de natuur.

Voor de verbouwing van een kunstatelier in Hoogstraten dat volledig omgebouwd werd tot kleinere kmo units, kreeg Philippe Borremans, de vraag om XXL tegels (120 cm x 260 cm) te plaatsen op een oppervlakte van 150 m². Peter Thomas, technisch-commercieel adviseur codex, adviseerde om de tegels te verlijmen met codex RX 4 Ultra, een tegellijm speciaal voor XXL tegels.

Ontkoppelingsmat codex UX 430

Tijdens het gieten van de chape werden geen uitzettingsvoegen in de chape geplaatst, daarom adviseerde Peter Thomas om hier ontkoppelingsmatten, codex UX 430, te gebruiken. De ontkoppelingsmat met glasvezelweefsel en een hoge hechttreksterkte is geschikt voor renovatie, verbouwing en nieuwbouw op wanden en vloeren binnen, en wordt gebruikt om de buigstijfheid onder tegels en natuursteen te verhogen.

De weefsel-ontkoppelingsmat wordt toegepast om codex dunbedmortels te wapenen en te stabiliseren om spanningen en bewegingen in de constructie te ontlasten, en om scheurvorming op kritische ondergronden te voorkomen.

De flex- grootformaatmortel Power RX 4 Ultra

De XXL tegels, met een grootte van 120 cm op 260 cm, werden met codex Power RX 4 Ultra verlijmd. De flex- grootformaatlijm codex Power RX 4 Ultra kan variabel worden ingesteld in zijn consistentie. Door de zeer goede indrukbaarheid van de lijmril en de zeer goede bevochtiging is hij ideaal voor gebruik bij het leggen van grootformaattegels. Oneffenheden in de te beleggen ondergrond kunnen tot 15 mm in één laag geëgaliseerd worden. codex Power RX 4 Ultra vervult de eisen volgens DIN EN 12 004 C2 E S1.

3-C design epoxy-mortel codex X-Fusion

Voor het opvoegen van de XXL tegels werd codex X-Fusion gebruikt in platinagrijs. codex X-Fusion is een gekleurde reactiehars voegmortel op basis van epoxyhars om optisch aansprekende wand- en vloerbedekkingen binnen en buiten te verlijmen en te voegen.
De voeg- en lijmmortel, verkrijgbaar in 19 trendy kleuren, bestaat uit 3 componenten, hars-kleurzand, die worden gemengd tot een homogene mortel en is uitermate universeel toepasbaar. Het product is bestand tegen thermisch water en daarom zeer populair voor gebruik in zwembaden en thermaalbaden, sauna’s en wellnessruimtes, of zelfs in commerciële keukens. Dankzij het fijne, gesloten en waterafstotende oppervlak van de voeg is codex X-Fusion heel gemakkelijk te onderhouden en uiterst hygiënisch.

Gebruikte producten

X-Fusion 3-C design epoxy-mortel

codex X-Fusion is een gekleurde reactiehars voegmortel op basis van epoxyhars om optisch aansprekende wand- en vloerbedekkingen te verlijmen en voegen. codex X-Fusion bestaat uit 3 componenten, hars-kleurzand, die worden gemengd tot een homogene mortel. Na het invoegen kan codex X-Fusion met een normale spons (zonder pads) worden gewassen.

UX 430 Weefsel-ontkoppelingsmat

codex UX 430 is een ontkoppelingsmat met glasvezelweefsel en hoge hechttrekstekte

Power RX 4 Ultra Flex-grootformaatmortel

De flex- grootformaat lijm Power RX 4 Ultra kan variabel worden ingesteld in zijn consistentie. Door de zeer goede indrukbaarheid van de lijmril en de zeer goede bevochtiging is hij ideaal voor gebruik bij het leggen van grootformaat tegels.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw