Renovatie van het Hengelose zwembad 'Het Twentebad'.

Data

Gebouwtype Zwembaden

In Hengelo (Overijssel) is de gemeente gestart met de renovatie/nieuwbouw van het zwembad ‘Het Twentebad’. De eerste fase betrof de renovatie van een 25-meter-bad, een speelbad en een whirlpool, waarbij codex het lijmadvies heeft gegeven.

Een van de uitdagingen tijdens deze renovatie was de verandering van het gootsysteem van wandgoot naar finsegoot. Ook moest de renovatie in een kort tijdsbestek gerealiseerd worden. Dit om de gebruikers van de openbare gelegenheid zo min mogelijk tot last te zijn.

De keramische wand- en vloertegels in het gehele zwembad zijn verlijmd met codex Power CX3. Bij al het tegelwerk is de buttering-floating methode toegepast. Waar nodig werd voor aanvang van de verlijming de ondergrond geëgaliseerd met de codex NC 366 Maxx.

De ondergrond is voorbereid met de universele dispersieprimer codex FG 300 en de carbonprimer codex PE 370. Voor de afdichting van de ondergrond zijn codex NC 210 1-component flexibele afdichtingsmortel en Epo 2000 2-componenten epoxy afdichting toegepast. Bij doorvoeren en dilataties zijn manchettes en afdichtsbanden van codex verwerkt. Het voegwerk in het bad en op de perrons zijn uitgevoerd met de belastbare cementaire voegmortel codex Resist.

Het vernieuwde zwembad is in oktober door wethouder Claudio Bruggink geopend.

Aannemer van deze klus was Dura Vermeer BV te Hengelo en het tegelwerk is geplaatst door Scholten Tegelwerken BV te Buurse.

Bekijk hier een film van het complete project >>

Gebruikte producten

Power CX 3 Flex dunbedmortel

Met kunststof veredelde, hydraulisch uithardende droge mortel. Levert na mengen met water een fijnkorrelige, smeuïge en standvaste en meteen verwerkbare tegellijm op met zeer goede verwerkingseigenschappen.

FG 300 Primer

De primer codex FG 300 is een dispersieprimer voor absorberende, minerale ondergronden. FG 300 is veelzijdig, waterafdunbaar en gemakkelijk aan te brengen en biedt maximale veiligheid door zijn goede indringende eigenschappen.

NC 210 1-component flex-afdichtingsmortel

De 1-component flex-afdichtingsmortel codex NC 210 is een flexibele samengestelde afdichting voor de afdichting van oppervlakken die blootstaan aan vocht en nattigheid.

Epo 2000 Epoxy-afdichting

Zeer flexibel 2-componenten epoxyhars. Gemakkelijk te verwerken en snel uithardend, met zeer goede bestendigheid tegen weersinvloeden, water, chemicaliën, zout en mechanische belasting.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw