Een grote puzzel bij de nieuwbouwlocatie van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.

Data

Gebouwtype Zorg

Op de nieuwbouwlocatie van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft is de vloer onderhanden genomen door TGLS! Er ligt een volledig nieuwe tegelvloer. De vloer was een hele puzzel. De vloer bestaat uit tegelwerk van maar liefst 32 verschillende maten en kleuren. Voor de verwerking en verlijming van deze tegels is gebruikgemaakt van deskundig advies van codex en zijn diverse codex-producten toegepast.

De uitdaging voor codex zat hem in de dekvloeren op de begane grond. Om daar kans op scheurvorming vanuit de zandcement dekvloer te voorkomen, is in de entree als eerste de codex Hydrostop toegepast. Deze mat dient als ontkoppeling voor de tegels zodat werking vanuit de dekvloer zich niet doorzet in de tegels. Deze codex Hydrostop is verlijmd met codex Power RX 6 Turbo snellijm. Op deze codex Hydrostop zijn de tegels vervolgens verlijmd met flexibele dunbedmortel codex Power CX 3.

Voor het tegelwerk in de gangen van het ziekenhuis bleek een dikker lijmbed nodig. Daarom is daar gekozen voor verlijming met de lichtgewicht dunbedmortel codex Power Maxx. Alle ondergronden zijn voorgestreken met de codex FG 330.

Zeer emissiearm en garantie voor 10 jaar
Alle codex-producten die tijdens dit project zijn toegepast zijn zeer emissiearm, volgens het Ecotec-systeem van codex. Onder het milieulabel “Ecotec”, worden kwaliteitsproducten geleverd, systemen die perfect op elkaar zijn afgestemd.
 

UZIN UTZ Garant-Systeem
Daarnaast is voor dit project gebruikgemaakt van het UZIN UTZ garant-systeem, waarbij een garantie is afgegeven voor 10 jaar. Deze garantie is afgegeven in samenwerking met TGLS! en was de opdrachtgever van groot belang. Hiermee heeft de opdrachtgever namelijk de zekerheid dat de zware belasting voor de tegelvloeren gewaarborgd is.

Gebruikte producten

Power CX 3 Flex dunbedmortel

Met kunststof veredelde, hydraulisch uithardende droge mortel. Levert na mengen met water een fijnkorrelige, smeuïge en standvaste en meteen verwerkbare tegellijm op met zeer goede verwerkingseigenschappen.

Power RX 6 Turbo Snel uithardende variabele flex-mortel

De snel uithardende, zeer flexibele dunbed- en vloeibedmortel codex Power RX 6 Turbo is geschikt voor het leggen van wand- en vloertegels.

Hydrostop Afdichtings- en ontkoppelingsbaan

codex Hydrostop is een zacht ingestelde polyethyleenbaan met aan beide zijden opgebracht vliesweefsel om een goede verbinding met de dunbedmortel te garanderen. codex Hydrostop werkt waterdampremmend.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw